PERSBERICHT
Dura Vermeer heeft met o.a. Houben / Van Mierlo architecten, Werkstaat architecten, Delva Landscape Architects en OFME Duurzaamheidsadvies gewerkt aan De Fruitmeester. Een vernieuwend woonconcept met een knipoog naar het verleden. Zo is De Fruitmeester gebaseerd op de unieke, historische waarden van de streek. De vergeten kwaliteiten uit de tuinderscultuur komen terug in de architectuur, het landschap en de duurzame invulling van het unieke woongebied.
Een divers woonprogramma
In de Fruitmeester worden in vier verschillende, maar bij elkaar passende buurtjes, 54 duurzame, moderne woningen gerealiseerd met een dorps karakter. Ieder buurtje krijgt een eigen programma en signatuur, passend binnen het bestemmingsplan en de omgeving. In de buurtjes wordt een mix van woningen in het hogere segment ontwikkeld bestaande uit twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen en kleine en grote appartementen.
Duurzaam in al haar facetten
De woningen zijn Energieleverend met een gemiddelde EPC lager dan 0 en BENG-proof. Ook wordt een deel van de woningen in duurzaam geteeld hout gerealiseerd. De Fruitmeester is klimaat adaptief ontworpen en voorzien van een integraal en innovatief waterbergingssysteem met als uitgangspunt waterverontreiniging en wateroverlast tegengaan door het (her)gebruiken, infiltreren en bufferen van regenwater. Hiermee is de Fruitmeester duurzaam in al haar facetten.
“Als ontwikkelende bouwer zien wij het als onze plicht een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. De Fruitmeester is een plan waar duurzaamheid in alle facetten terug komt, denk aan het gebruik van duurzame materialen, klimaatadaptie, biodiversiteit en sociale duurzaamheid. Het voelt goed om zo bewust bezig te zijn met onze toekomst, wij kijken er dan ook naar uit om in Middenveld Binnenduin dit unieke woongebied te realiseren”, aldus Marijke Nas, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West.
Aandacht voor mens en dier
Ook voor sociale duurzaamheid en natuurinclusief bouwen is veel aandacht in het plan. In ieder buurtje wordt sociale duurzaamheid op een andere manier gefaciliteerd, passend binnen de tuinderscultuur. Zo is er een collectieve boomgaard met fruitbomen, zijn er gemeenschappelijke kassen, mandelige erfjes en een pluktuin voor de hele buurt. Deze ontmoetingsplekken creëren levendigheid en bevorderen de mentale en fysieke gezondheid. Daarnaast vind je hier ook verschillende plantensoorten, bijenhotels en nestkasten. Hiermee wordt niet alleen een toekomstbestendige wijk gecreëerd voor mensen, maar ook voor dieren.
Op de hoogte blijven?
De komende maanden wordt het plan verder uitgewerkt. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in op www.nieuwbouw-defruitmeester.nl.
VOOR DE REDACTIE (niet ter publicatie)
Voor meer informatie of het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Isolde Olde Kalter, communicatieadviseur Dura Vermeer Bouw Midden West.
Isolde Olde Kalter
T: 06 51 27 86 67
E: i.oldekalter@duravermeer.nl
Over Dura Vermeer
Dura Vermeer is een landelijk opererend bouwconcern. Met ruim 1,2 miljard omzet en circa 2.600 medewerkers behoort Dura Vermeer tot top tien van spelers in de bouw. Dura Vermeer is actief in de marktsegmenten woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur (wegenbouw, beton- en waterbouw, spoorbouw en het specialisme milieu). Onze activiteiten zijn vastgoedontwikkeling, ontwerp en realisatie, onderhoud en renovatie, service- en mutatie-onderhoud en advies en engineering.