29 september 2022

Kies nieuwbouw en woon toekomst-proof

Een nieuwbouwwoning kopen is altijd al in trek geweest. Immers, alles is nieuw én naar je smaak. Maar sinds de gas- en elektraprijzen door het dak gaan, is nieuwbouw kopen nog aantrekkelijker. Simpelweg omdat het je honderden euro’s per maand bespaart. In dit artikel zetten we alle voordelen voor je op een rij.

Kies nieuwbouw en woon toekomst-proof

Rentekorting

De hypotheekrente is de afgelopen periode voor het eerst sinds lange tijd gestegen. Relatief gezien is de rente gelukkig nog laag. Daarbij worden de woningen in de bestaande bouw nog steeds goed en snel verkocht. Dus stroom je door, dan profiteer je waarschijnlijk van overwaarde die je kunt gebruiken voor het verlagen van je nieuwe hypotheek. Het hypotheekvoordeel bij nieuwbouw kopen in relatie tot bestaande bouw is dat je rentekorting krijgt als je een duurzaam huis koopt. Wil je weten of een nieuwbouwwoning voor jou aantrekkelijk is? De hypotheekspecialisten van NEXTHome, de hypotheekpartner van Dura Vermeer, denken graag met je mee. NEXTHome is bereikbaar via 0186-745772 of info@nexthome.nl.

Energieneutraal en gasloos

Nieuwbouwwoningen zijn door de nieuwste technieken en uitstekende isolatie allemaal minstens BENG, maar in de Fruitmeester zelf energieneutraal. Dit betekent dat al het gebouwgebonden verbruik, denk hierbij aan het verwarmen van de woning is voorzien door de warmtepomp en zonnepanelen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten voor elektraverbruik, waardoor je ook minder bent overgeleverd aan de (energie gebonden) inflatie. Daarbij koop je een gasloos huis. Hierdoor hoef je in de toekomst (vanaf 2030) geen kostbare aanpassingen te doen. Als iedereen in 2050 gasloos dient te wonen, loop jij op de troepen vooruit. Dankzij de uitstekende isolatie blijft koude in de winter buiten waardoor je minder ‘stookt’. En op heel warme dagen blijft je huis langer koel, want de comfortabele vloerverwarming kan ook enkele graden koelen.

Energieneutraal en gasloos

Overbieden is niet nodig bij nieuwbouw

De krapte op de woningmarkt blijft. Zoek je een huis in de bestaande bouw, dan moet je vaak overbieden en dan nog mag je van geluk spreken als jij het huis mág kopen. Bij nieuwbouw zien we ook meer inschrijvers dan beschikbare woningen, maar de prijs is vast en iedereen heeft een gelijke kans om een woning toegewezen te krijgen.

Klaar voor de toekomst

Alle nieuwbouwwoningen worden gebouwd met zoveel mogelijk duurzame materialen. De techniek in de woningen is ook van nu. Een groot voordeel, want dat betekent dat je klaar bent voor de toekomst. Over onderhoud hoef je je de komende jaren ook geen zorgen te maken. Hierdoor houd je geld en tijd over om leuke dingen te doen of om in de afwerking van je huis en tuin te stoppen.

Klaar voor de toekomst

Huren of nieuwbouw kopen

Tot slot nog het voordeel van nieuwbouw kopen versus huren. Als je een nieuwbouwwoning koopt, heb je ruim een jaar om je daarop emotioneel en financieel voor te bereiden. En het leuke is dat alle investeringen die je doet in het huis naar je toe komen. Je voegt waarde toe aan je huis. Bij huren bouw je geen kapitaal op. Cijfers uit het verleden laten zien dat op termijn een nieuwbouwwoning altijd in waarde stijgt. Je droomhuis als duurzame investering, hoe mooi is dat?