FAQ

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Meest gestelde vragen

Waar ligt de Fruitmeester?

De Fruitmeester is gelegen in de wijk Binnenduin en ligt op een uitstekende locatie tussen de duinen en de westrand van Beverwijk.

Wanneer start de verkoop?

Alle woningen zijn inmiddels verkocht en de bouw is in volle gang.

Hoeveel woningen komen er?

De Fruitmeester heeft voor ieder wat wils door veel variatie in type, grootte en uitstraling van de woningen. In de vier buurtjes wordt een diverse mix van woningen gerealiseerd. In totaal zijn het 54 woningen, bestaande uit 4 vrijstaande woningen, 18 twee-onder-één-kap-woningen, 11 rijwoningen en 21 kleine en grote appartementen. 

Komen er ook huurwoningen in de Fruitmeester?

Nee, in de Fruitmeester komen geen huurwoningen. 

Wat wordt de sfeer van het gebied?

De Fruitmeester is gebaseerd op de unieke historische waarden van de streek. De vergeten kwaliteiten uit de tuinderscultuur komen terug in de architectuur, het landschap en de duurzame invulling van dit unieke woongebied. Hier ervaar je straks het echte buitengevoel, kun je sporten, spelen, onthaasten en ontmoeten. De Fruitmeester biedt de mogelijkheid om samen te tuinieren. Ten slotte zijn ook vroegere, handige ‘vergeten’ systemen voor duurzaamheid teruggebracht in de opzet van de woningen en het landschap. Zo biedt De Fruitmeester volop mogelijkheden voor een duurzame, gezonde leefstijl en ouderwets woonplezier.

Wanneer start de bouw?

De bouw van de woningen is afgelopen zomer gestart. De bouwtijd is ruim een jaar. Er komen twee bouwstromen. Een voor de appartementen en een voor de grondgebonden woningen. Alle kopers worden op de hoogte gehouden van de planning. 

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Nieuwbouw wordt gebouwd volgens de laatste regelgeving en dat betekent dat je geniet van een heel aangenaam binnenklimaat. De woningen krijgen standaard vloerverwarming. Heel comfortabel. Daarbij heb je bij een nieuwbouwhuis lage energielasten, door de uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. De woningen in de Fruitmeester hebben minimaal een EPC van O. 

Hoe duurzaam is de Fruitmeester?

De Fruitmeester wordt een duurzame wijk in de breedste zin van het woord. Minimaal met een EPC van 0, klimaatadaptief en natuurinclusief. De woningen voldoen in het gebouwgebonden energieverbruik en nog een klein beetje in het gebruiksgebonden energieverbruik. We wekken energie op, bufferen water voor hergebruik en passen duurzame materialen toe. Ook krijgt ieder buurtje een eigen vorm van collectiviteit die gelinkt is aan de tuinbouw van vroeger, zoals kassen, erfjes, een boomgaard en een pluktuin. Niet alleen duurzaam en gezond, maar ook een plek om even gezellig met je buren bij te kletsen. Door het vele aanwezige groen is het niet alleen een duurzame toekomstbestendige wijk voor mensen, maar ook voor dieren.

Wie verkoopt en bouwt de woningen?

Dura Vermeer verkoopt en bouwt de woningen.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens kunt aanpassen (binnen de gestelde kaders) aan je eigen wensen. Met een nieuwbouwwoning draag je automatisch bij aan een beter milieu en de klimaatdoelstellingen van Nederland. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Waarom wordt een aantal woningen in hout gebouwd?

Natuurlijk, hout! Een houten huis is duurzaam; het slaat CO2 op en is stikstofneutraal. Een houten woning is niet alleen gezond, rustgevend en onderhoudsvriendelijk, er zijn nog tal van andere redenen om te kiezen voor hout. Benieuwd naar de voordelen?

Met welke extra kosten dien ik rekening te houden als ik een woning in De Fruitmeester koop?

Een aantal kosten zijn inbegrepen in de koopsom; notariskosten voor de levering, overdrachtsbelasting, btw, maar ook een complete keuken en badkamer. Hiernaast dien je rekening te houden met bijvoorbeeld de kosten voor het afsluiten van een hypotheek en het passeren van de hypotheekakte bij de notaris. Ook krijg je de mogelijkheid om extra opties te kiezen die rondom verkoop met bijbehorende prijzen op de website staan en dien je de woning zelf nog verder af te werken. Denk hierbij aan o.a. vloer-, wand- en raamafwerking. Laat je over de bijkomende kosten goed informeren.   

Welke woningen worden in hout gebouwd?

In De Fruitmeester worden 8 twee-onder-een kapwoningen in hout gerealiseerd. Dit betreft type B en type C binnen deelgebied De Erven. 

Hoe zit het met de brandveiligheid van deze woningen?

Kruislaaghout is veilig en heeft een voorspelbaar brandgedrag. Wanneer het materiaal aan een brand wordt blootgesteld, zal de buitenste laag verkolen en een schild vormen rondom de kern die zijn draagvermogen daardoor kan behouden. Het brandt dus heel langzaam, maar wel op een veilige manier, zodat de stabiliteit van de woning niet in gevaar komt.

Wat is Cross Laminated Timber (CLT) of Kruislaaghout precies?

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem gerust contact met ons op.

Stel een vraag